Friday, August 14, 2015

Kau tak tau mcm mana sakitnya aku nak move on , kau diam !


Assalammualaikum and hai .

Aku pernah post pasal jenis jenis partner , jenis yang sayang sangat atau orang yang susah nak move on, benda salah masa awal berkenalan, cinta queen control dan banyak lagi lah yang bertemakan cinta ni ewah ewah akak dah boleh letak hashtag #doktorcinta and aku pernah post pasal cara nak move on yizlumik gitewww . cekidauttt

Apa yang aku post basically from my point of view and from an environment . Most of things are not experience , just to make things clear , apa yang aku post bukan pasal aku . But apa yang aku nak cerita hari ni , dari pengalaman aku sendiri . 

Tempoh tempoh yang ideal untuk move on .
Ada ke tempoh yang ideal ? Kalau tempoh ko move on tak ideal , jadi kau kategori apa ? Murah ? Mahal? Mana ada tempoh yang ideal , bro/sis. Bila seseorang yang baru putus cinta , jumpa pengganti , kira dia jenis mudah ke macam mana ? So you have a right utk judge cinta dia murah ? Saya reject dia , dia dah jumpa pengganti in a blink of an eyes !  Jumpa pengganti are his/her process to forget abt you . But sebenarnya itu bukan pengganti , itu lebih kepada mengisi masa terluang . 
Ko tak tau , betapa payah dia nk lupakan ko . Pandang dp ko yang bertukar tukar , dah meleleh leleh ayaqq mata . Baru ko tweet sikit , ewah bukan main dia , oh awak boleh hidup tanpa saya . Baru dgr lagu sikit , dah menangis . Ko tak tau semua tu , yang ko tau , ko move on , means ko mudah bertukar kasih . Bukan main yaaaaa ! Babap nak ?

Kenapa kena move on ?
Satu , ex kau ada makwe /pakwe baru . Sakit beb . 2nd , ex kau dah tanak kau , bosan katanyaaa . Dulu tak bosannn , skrg pandai bosannnn . Itulah manusia. Tapi yang paling sakit , bila ex kau ada makwe/pakwe baru lah . Paling binatang pink ekor pintal , dia boleh post pasal makwe/pakwe baru dia ! Ya Allah , sakitnyaaa hati awak yang tengah merana tuhh . Sekelip mata , meleleh air mata . Dalam kelas pun jadi nak nangis . Aku kena tinggal uhhh uhhh , dia ada orang lain uhhh uhhh image. Tapi jenis yang clash sbb perempuan/lelaki lain , mmg worth pun clash tuh . Next time dia buat kat current partner dia pulak . Dunia ni bulat , bro . 

Orang sekeliling jangan sibuk mengata . Ni selalu member member kaki backup ni lah . Dok lah suruh cari pengganti , alah weh ko lawa , boleh cari lain . Takpe , nanti nanti kita wat boyfriend hunting ok , bebi , muah . Kata kawan baik ko yang sangat tu kat wsp . Jgn sampai ko caras pakwe dia pulak . HA , tetibe kan . 

Orang tak tau jgn sibuk judge . Eh ni A tu kan , baru clash dgn B dah dating dgn C . Mudah betul hati dia kann . Umpat lah , umpat . Sanggup ke merangkak cari A kat padang mahsyar nanti ? Benda yang kau tak lalui , jangan cakap . Things will come to you , karma will hits you back , bewbygewls . Why bewbygewls? Sbb ggrl je suka mengumpat hiks . 

Sebenarnya entry ni aku inspire dari twtcinta yang up a topic which is lelaki dan perempuan , yang mana mudah move on ? Terus aku membidas beliau dgn kata kata " @twt_cinta jgn pertikaikn cpt ke tak diorg move on . You dnt know the hardship they've been through and how hard they try to moveon ;)" Yes it is . You tak tau , kau tak tau apa dia rasa . Kau tak tau sakitnya dia , kau tak tau sikit pun macam mana dia try nak move on , mcm mana nak terima kenyataan , you never know and why judge ? Haaa , kn sis dah emo !

Ok sis tamatkan entry ni al kafirun . Semoga entry ni bermanfaat dan semoga awak semua tau yang sis ni perempuan , yang kuat mengumpat hahahahahahaha bye

1 comment:

aishah said...

totally relatable. go go #doktorcinta !
Aishah