Sunday, August 2, 2015

Perkara perkara yang salah bila mula berkenalan .



Assalammualaikum and hai uolls.

Ewah wah beruolls giteww . Baru habis buat assignment and homework . So I’m gonna update some little things yang aku rasa , I should share.

Aku dikelilingi oleh kawan kawan aku yang couple break , couple break , aku je tak break break lagi ( jgn doa dan Alhamdulillah ). Aku jadi pelik kenapa kawan kawan aku ni asyik couple break eh , dah tu kalau partner mintak break , ok je . Like hello , relationship korang are just touch and go ke ? Aku kalau mintak break , mmg tak pernah berjaya .  Thats what make it different . I’m with mature guys , not little kids yang study masih under tanggungan mak ayah , ada hati nak tanggung anak dara orang.

Aku masih early 20 , meanwhile my partner are much more mature . I guess  , itu pro and contra yang buat aku bangga dan bersyukur. Bukan bangga apa, orang lain duk couple break , aku still with the same person . Aku ni sama je mcm gegurls yang lain , yang kalau tak di beri perhatian , terus ugut nak clash . Kalau tak di beri perhatian , terus mcm aku tak disayangi.

But my partner are much more different and dia punya thinking tu tinggi dan terjaga . Setiap kali ada prob , dia mengelak . Ha kan bagus perangai mcm tu ? ( Padahal ) . Tiap kali mintak clash , diam seribu bahasa ( tak bagus ke perangai mcm ni ? hahahahah) Jumpa kadang kadang , ha jaga ikhtilat sangat tau kah . HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA , padahal setiap kali dia buat mcm ni aku dah macam rimau tau .

Dia akan tunggu aku cool , baru dia mesej aku . Bila aku dah cool , dia akan ubah topic ha lepas tu tak bergaduhlah  hahaha . Malaslah nak bergaduh hal remeh temeh gini . Buat apa ? Bazir masa dan penat otak menahan marah tau . Tapi satu je lah aku respect , what make him different, setiap kali mintak clash , tak pernah jadi . Alhamdulillah , masih ada jodoh . Tapi ..... a real story is , my partner took a year to educate me utk jd macam ni in this relationship AHAHAH . Saya sama je mcm awak , mengada ngada , clingy.

Bila bercinta , jangan pasang harapan tinggi melangit . Jangan kait pun layang layang dengan benang . Selagi ko belum ready nak ke next level , jangan . Be patient , benda baik datang dengan redha Allah kan . Kenapa nak gopoh ? Kita tak tau apa akan jadi pada masa akan datang . Sekarang mungkin aku cakap macam ni , tengok lah nanti tahun depan ke , tahun satu lagi ke ,mesti pemikiran aku dah lain , dah menjana ke tahun 2020 ewah wah bukan main tau kau.

I have no relationship goals . My relationship are more than a year , but kitaorang tak pernah pun bincang pasal kahwin ke tunang ke anak ke . Tak pernah . Aku tau kalau dalam hubungan , bila bincang benda benda macam tuh , rasa terus nak tweet “Best nya bincang planning masa hadapan dgn bakal suami uhuk uhuk” . Sekarang bakal suami , tahun depan ? Bakal musuh ?

Bila korang dah start bincang benda benda macam tuh , pasang impian yang indah indah , secara tak langsung , korang menanam harapan . Korang yakin ke itu bakal suami/isteri korang ? Aku sendiri masih tak confident dgn partner aku ( look , I calling him as a partner ) . Tak confident bukan apa , I don’t know what will happen . Sekarang mungkin sayang , tahun depan melayang ?

Jangan cakap aku cinta mati , aku tak mungkin berpaling arah . Awakk , dunia ni bukan awak punya . Takdir pun bukan awak yang buat . Kalau Allah hadirkan dia utk ujian dan dugaan , macam mana ? Kalau di takdirkan awak bercinta dengan A , tapi nikah dengan B . Kenapa ? Sebab Allah dah tetapkan . Jangan mendongak .

Eh panjang pulak aku celoteh . Padahal rasanya nak cakap benda lain tapi sebenarnya dah cakap cuma indirectly . HAHAHAHAHA . Aku sendiri , jujur aku cakap , tak tau hubungan ini ke mana . Nak cakap lebih lebih takut tak menjadi , kita biar Allah je handle k .Korang boleh imagine lovestory aku macam Namee Roslan . Her story tells.  Hehe , bye !




1 comment:

aishah said...

saya setuju bab jangan pasang harapan tinggi-tinggi. keep posting :)!
Aishah