Sunday, November 8, 2015

Berbeza personaliti dalam social network and real life ! Why ?

Austin, TX artist Jane Radstorm:

credits : pinterest

Assalammualaikum ! Hai korang

Aku try cari gambar utk match dgn post aku kali ni , jd aku bukaklah pinterest ( one of my fav site of image ), then type "split personality" and the result are hilarious ! Korang patot cekidautttt , kind of scary , padahal post ni tak scary ponggg -_____-

https://www.pinterest.com/search/pins/?q=split%20personality&term_meta%5B%5D=split%7Ctyped&term_meta%5B%5D=personality%7Ctyped (Tengok tauuu ! And share your first impression .)

Jadii ... topik yang saya nak cerita hari ini adalah perbezaan karakter in real life dan social life . Terus terang aku cakap , aku in real life , agak pendiam dan tak banyak bercakap KECUALI aku dah kawan lama dgn kau , jadi aku mesra dan peramah . Untuk first encounter , I'm not really a good talker . Tapi in blog , bukan main kauuuuuuuuu .

Tapi perkara ni bukan dkt aku je tau , orang lain pun macam tu jugak . Dalam social network , bukan main lively , kuat bergurau semua , but in real life ko nak tegur orang fikir banyak kali . Ha , betul takkk ? Betul punya . Aku yakin sangat . Tapi ada jugak yang in real life dan social network life sama je , kat sana peramah , kat sini pun peramah , di mana mana pun sayewww peramah awaksssss . Bagus orang mcm ni , full of self confidence !

HAAAA , FAIZDICKIE PUN MACAM TU TAU .

Tapi utk orang seangkatan dgn aku , perkara ini akan menjadi bualan dan umpatan . Melayoo kan . Nanti orang dok lah cakap "eh si jemah tu kat twitto bukan main peramah , depan depan diam jewww. Poyo !" "Ala Jemah tu fake lah . Dia bukan mcm teww" Ha , sumbang tau tak umpatan ni semua . Nanti ko yang mendengar dr pihak lain rasa panas hati jeee , dgn bermonolog , aku tak ganggu hidup ko lah !

Salah satu sebab kenapa terjadi perbezaan personaliti adalah takut penerimaan orang terhadap sikap kau yang tidak terbendung . Kadang kadang , kau nak cakap dgn cara gurauan eh ko nak mcm kambing lah , busuk . Tapi kalau salah orang , boleh sentap bertahun orang yang kena tu woi ! Bila ko ckp mcm tu kat social network , its general approaching . Ko tak menujukan terhadap siapa siapa , ko nak terasa , terasa . Aku tak cakap kau , ha begitulah .

Sebab selalunya orang yang berbeza in two life ni, they got something unbeatable or not undercontrol . Either you got a scissor tongue or tak pandai jaga hati orang atau pun sebenarnya ko mmg tak pandai berkawan . Jeng jeng jeng . Bila jadi orang tak pandai berkawan ni , everything ko nak org lain approach dulu . Ajak makan ke , buat assignment ke apa ke , ko nak orang ajak dulu . Selagi tak ajak , ko mmg berniat nak bwk ego ko masuk kuboqqq kann ? HAHAHA , no offense ! Chillex

Jujurnya aku cakap , aku ada lidah yang tajam . Kuat menyindir dan tak pandai approach at first place , akan jadi super awkward chatting . Keep on asking abt the same thing , and give a boring answer . So thats why , aku suka blogging . I throw everything and no one hurts bcs this post are not fr anyone specifically . 

Jadi berapa orang yang sama macam saya ? Raise your hand ! 

Ok bye toodles .



1 comment:

The Reluctant Shopper said...

Hehe....mgkn bkn split personality kot, cuma hidden personality. :D