Sunday, November 1, 2015

Kenapa aku tak suka promote entry aku kat facebook ?

Assalammualaikummmmmm ! Hai semua orang .

Semua orang ada satu identiti yang tidak perlu semua orang perlu tahu kan ? Sama jugak mcm aku . Aku tak suka kengkawan aku tau aku ada blog. Aku tak suka kengkawan aku baca entry aku . Aku tak sukaaaaaaaaaa , its like you know me in different dimension kan , remains like that pleaseeee .

Masa awal awal pembabitan aku , ewah ewah bukan main pembabitan , dalam bidang blogging ni , aku rajin promote entry aku kat facebook . Gigih woi bukan 10 tabs per times , semata nak promote entry sendu akuuu . Gigih copy semua caption , paste setiap satuuuu . Hmmm , bila buat tu mmg lah traffic naik , tapi ada satu consequences yang aku tak suka .


Activity aku keluar dkt timeline orang lainnn !


HA NI CONTOH DIAAAAAAA 

Contoh dia aku tak jumpa pulak , tapi yang pasti post aku itu ditayang tayang di timeline orang lain , aku tak sukaaaaaa :"""( , lepas tu keluar kat column atas chat room tuh , MANA PRIVASI SAYA SEBAGAI BLOGGER ? Blogger shangattttt.

So sebab itulah , aku mula berhenti promote entry aku kat fb :') Demi menjaga maruah nusa dan bangsa , aku sanggup tidak spam group ! HAHA, tapi sebenarnya spamming group ni paling membawa traffic kan , tapi tulah saya ni kan low profile *wink . Mana boleh popular secara tiba tibaaaaaa , kah ! 

Tapi baru baru ni aku dah mula spam group dah . Bukan apa , aku rasa entry aku berilmiah je , berilmu je , rasa rugi pulak tidak dikongsi secara berjemaah . Rasa mcm like hello , marilah membaca menambah ilmu pengetahuan . Hiks . 

Kebanyakan entry aku , semua nya berdasarkan pengalaman dan pemerhatian . Kalau bukan berdasarkan pengalaman sendiri , pastinya dari pemerhatian . Aku peratiiiiiiiii peghangai kooo ni , gitchewww. 

Jadi begitulah cerita aku serba sedikit sebagai seorang low profile yang mmpunyai blog . Selalu kan ada movie yang bertemakan noob with active social network ? But I'm not so active , suam suam kuku gituuuhhh . 

Kalau korang , mesti ada something yang korang pun tak suka dalam mixed life as a blogger and biasa je kan ? Cuba share . Byeeee 

1 comment:

Mysara Ab Rahman said...

Mai tak kan post link kt personal fb..post kn page fb utk blog..kt group2 pn dh jarang..