Sunday, March 27, 2016

Mana nak pilih ?! Ellfie Beauty , Luminous Skincare atau Diamond Gold

Assalammualaikum 

Image by Kivi

Kalau korang kan follow blog aku , korang akan tau blogger blogger kesukaan aku , yg selalu aku mention nama diorang as inspirer. 

Kalau dulu aku selalu sebut Namee Roslan, kemudian lately ni aku suka baca blog Elly Yusnita . Dan dua dua blogger favourite aku ni adalah pengasas produk skincare !! Dan kedua dua nyaaaa kelihatan meyakinkan dan menarik ! 

Aku tergodaaaa !

Mcm Namee Roslan , aku follow blog dia sblm Luminous keluar lg , jadi semua post berkaitan perkembangan produk dia aku baca dan follow . Manakala kalau Elly Yusnita, aku follow blog dia setelah produk dia dipasarkan . 

Beza dia kat sini , berbeza bila kau follow produk already established dgn produk yg masuk growing. Mcm mana aku nak cakap eh ? Mcm nih , keyakinan aku berbeza bila aku follow produk tuh dr awal dgn masa dia membesar . Ha faham tak ?

Mcm Perlaking pun sama , kira keyakinan aku terhadap Perlaking dgn Luminous agak tinggi , sbb aku follow dr diorang bertatih . Dr testimoni pertama , dr free trial , dr the very first produce ! So kau lebih yakin bila ko tgk produk tuh membesar depan mata kau . Haaa mcm tuhh ! 


Tapi tak bermakna aku tak yakin dgn produk Elly Yusnita , produk Kak Elly pun meyakinkan sbb aku kalau suka blogger tuh , aku akan baca older post , jadi aku baca produk tuh dlm pembikinan . Aku baca Ellfie Beauty ada 3 org pengasas, mcm mana produk tuh sesuai dgn Kak Elly tp tak sesuai dgn member dia , aku baca . Jadi aku yakin ! 

Sekarang ni masalah aku , produk mana aku pakai utk next skincare nihhh ?!!!  Aku keliru ! Aku dah aim Ellfie Beauty hari tuh , skrg ni Luminous nampak menarik kemudian produk Diamond Gold Skincare pun naissss ! Allah ! Susah doeeee hahahahaha


Boleh tak korang share kat aku review produk produk nih ? Ellfie Beauty , Luminous Skincare , Diamond Gold Skincare ? Please , aku keliruuuu ! :( Kemudian lip cream dr Ellfie Beauty pun kelihatan mengghairahkan 

Sekarang ni aku lebih nak pakai produk local , bantulah rakyat Malaysia sikit . Jom naikkan ekonomi negara !! HAHAHA

Ok bye toodles  , jgn lupa share tau !

4 comments:

Melor Asuhara said...

Aku berminat dengan Furaiha SkinCare.. Mmg attractive btl.. hehehe

mummy vs daddy said...

Da cube luminous.. xde kesan, kulit masih kusam.. last2 sy stop gune skincare ni

Anonymous said...

hai terjumpa your post..dah decide nk pakai yg mana?hihi..i dh try both luminuos n ellfie..current regime is ellfie..luminuos just pakai 1 set shj trus stop..sbb kesan dia agk lmbt to me hihi..kan organic, biasa la kalo kesan lmbt..i jenis xsabar so try ellfie beli 1 set,krim siang n mlm masih ada,i beli pulak toner n cleaser botol bsr sbb dh hbs..ellfie ok la,best jgk..muka still ada jerawat since i pn xjaga makan tp mcm putih sket la n berseri2 gtu hihi..tu je nk share

Nurul Hidayah said...

Heheh , thankyou anonymous fr yr feedback ! :D

I pakai Furaiha skrg , myb soon baru tukar Ellfie kot :)