Thursday, April 21, 2016

Pengalaman consume PERLAKING untuk kotak pertama .

Assalammualaikum semua orang . 



Hari ni nak review sikit pengalaman consume PERLAKING , mcm kesan, rasa , apa yg berubah dan tak berubah . Saya jual saya makan , saya amalkan . Berniaga kena jujur naaaaa . 

Aku baru makan sekotak PERLAKING , belum habis pun sekotak sebab hari tu period , so stop jap. Kiranya hampir 20 sachets jugak aku makan sebelum period . Testimoni nanti naaaaa .....

Pernah baca entry aku psl rasa kolagen yg lebih kurang ? Haaaa , kalau belum baca >> http://hdyhdyh.blogspot.com/2015/11/bagaimana-produk-kecantikan-yang-sangat.html <<, cepat klik dan hadam . 

Aku dah makan hampir 5 kolagen kot , yg rasanyaaaa semua lebih kurang ! Rasa berries berries , dan tak nampak kesan walau dah sebulan makan , hampir habis satu jar kot ! Takkanlah tak ada kesan langsung kan, tp mmg serius tak ada . Minum air putih bergantang gantang kot , takkan lah tak ada efek langsung , mengarut .

Siapa pernah makan kolagen kolagen yg dlm jar dan yg dah makan PERLAKING mesti tau , rasa PERLAKING mcm mana . Rasa PERLAKING rasa anggur mcm yogurt ! Sedap dan rasa tak puas HAHAHA , kdg kdg tu sampai tersedut sedut plastik sachet tuh . Hihi ini serius tauu . 

PERLAKING ni bagi aku agak berkesan dan laju . Dalam masa seminggu dah nampak kesan , kesan kepada kesan jerawat atau jerawat , kalau untuk whitening , sampai sekarang nak habis sekotak , aku belum putih lg hohoho. Cumanya jerawat jerawattt ! PERLAKING mampu membunuh jerawat tauuu , hari ini baru ada ura ura nak tumbuh , lusa dah hilang wehhh . Siapa tak happy ? Ini pengalaman aku sendiri . 



Lepas tuh semalam aku selfie ,saja je selfie , bagi aku lah , kulit aku belum nampak perubahan yg ketara , tp kat mata orang lain , orang kata dah nampak glow lah , fresh lah itu lah ini lah , kita sebagai tuan punya badan , tak puas hati slgi kita tak rasa diri kita dah helokkk . So semalam aku selfie , sumpah weh aku lupa mcm mana muka aku sebulan yg lepas bila snap under natural lighting .

So aku scroll lah gambar last month , which aku belum start makan PERLAKING , so saja buat collage , and tadaaaaa , its clearly shows difference ! Aku pun mcm wowwwnyaaaa diri sendiri , tak sangka awak dah berubahhh nokkk . Gittewww , kan aku dah kata bg aku diri aku sendiri , aku belum nampak perubahan , aku rasa sama je . So bila compare kan sebelah sebelah , ehemssssss . Tak sangkaaaaa ihihi. So kulit kusam dah tak adaaaa yeayyyy


Bak kata kakak aku , muka nampak fresh , tona kulit sekata , smudge kat pipi dah pudar . Alhamdulillah beb , tak sangka PERLAKING tak mcm kolagen yg biasa biasa ada kat kedai tuh . 

Haaa oh ye , aku tak taulah orang lain mcm mana . Tp sejak aku consume PERLAKING , aku mudah kenyang . Makan sekali sehari pun dah okay , tapi sbb aku tak nak unhealthy lifestyle , aku paksa juga diri aku makan ikut time , walaupun masa tuh agak kenyang . Jangan biasakan diri skip waktu makannn , tak sihat tau .

Nak lawooo ke nak sihatt ?

Terima kasih kerana mengembalikan keyakinan saya kpd produk tempatan :)

Bagi yg berminat , blh contact saya melalui fb : Chiaki Hidayah , atau wsp +60173346402 

Saya jual saya pakai tau , jgn risau :)


8 comments:

Zulfareez Firdaus said...

Perlaking mmg rasa pahit ker?

Zulfareez Firdaus said...

Perlaking mmg rasa pahit ker?

Zulfareez Firdaus said...

Perlaking mmg rasa pahit ker?

Nurul Hidayah said...

utk formula & packaging yg baru , rasa perlaking mmg agak pahit klu nak dibandingkan dgn first batch yg rasa anggur yogurt :)

Anonymous said...

the new packaging ada yg 3g for 30 sachets right?

Anonymous said...

Camne kulit adik sekarang?masih consume perlaking ke?

arisya ainn said...

Saya makan dh 3 kotak..jerawat stil ada.mungkin proses buang toksin kut.cma bdan je rasa ringan..abs kotak ni dh nk cba yg lain la pulak..cm tk berkesan je..huhu

Haryanti Othman said...

saya baru cb makan hari ni.
kat kotak tls satu kotak ada 30 pcs.
tapi bila kira ada 29 pcs je.
eemmm nsb la dpt qty tak cukup kan.😑