Tuesday, May 24, 2016

Bukan senang nak cari teamwork yg best !

Assalammualaikum korang ! Weehooo , nampaknya janji dicapati lagi . HAHAHAH


Aku agak busy jugak lah last week , busy dan off mood sebenarnya . Bila ditambah busy dan tiba tiba off mood , maka aku pun malas nak up entry . Lepuk sikit tangan pemalas tuh , sebab aku offmood sbb aku kena blocked dekat fb dr spam entry kat groups . Terus hancur luluihh semangat aku , sampai 28/5 kena penjara :'''''((


Stress mak nok . Makanyaaa sebab ni lah saya off mood sikit , tapi kalau dibiarkan blog ni bersarang pun tak boleh jugak kannn . Sejak aku masuk balik dlm bidang blogging , aku rajin juga blogwalking skrg , sbb skrg blog banyak contents yg ilmiah yg patut dibaca , ditonton dan diperlakukan sesuka hati . Ehhhhhh . 

Semalam aku pergi buat industry visit dkt area Petaling Jaya atas tugasan subjek Pengurusan Logistik atau pun kitaorang panggil Logistic Management . Kalau korang pernah baca entry terdahulu , aku pernah mention psl sejak sem lepas , aku terpisah dr geng aku . Aku tak tau apa masalah personal fakulti aku dgn aku , jadinya aku asik terpisah . DARI SEM LEPAS KOT ! 



Tapi sejak sem lepas , aku dah mula menerima kenyataan bahawa, kita akan berpisah , kita akan . So aku banyak motivate diri aku sepanjang aku keseorangan , takpe Nurul ko dapat kawan baru , tak apa ko boleh besarkan circle ko , takpe , tabahlah nokkkk . So since then aku mula behave Nurul , its okay . Things will be fine. 

Satu benda aku nak ajar korang kalau tiba tiba korang terpisah dgn member member , lepas tu kena buat group assignment . Korang kena cepat grab ! AHAHA , member tak ada group , ok on nak satu group . Kadang kadang assignment tak kuar lg , aku dah cop siap siap . HAHA , aku risau sama group dgn free rider. 

Masuk u ko akan terserempak dgn free rider ya , dik . Akan ada , no worries . Sepanjang aku keseorangan , aku masuk group sesiapa je , kiranya yg mana aku nampak loner lebih kurang aku , ha aku masuk lah group diorang . Tapi tak semua loner tuh best , kengkadang free rider jugak . Dan jenis tak reti nak buat kerja , menyampah gila kot . 

Untuk sem lepas , group entrepreneurship aku best ! Sebab aku group dgn senior , so kami lebih teratur dan masing masing reti nk volunteer kerja sendiri . Tak perlu nak disuruh , tak perlu nak di push . On time , aku dah dapat email. On time , submit . Untuk sem ni aku bertuah jugak sama group dgn mereka yg alhamdulillah masing2 buat kerja . Seronok bila sama group dgn mereka yg buat kerja tau , every side are happy . 



Aku rasa sem ni best sebab most of my group assignment give and take . Selama ni , mostly free rider atau pun buat sikit sikit je . Sakit hati weh , bila kitaorg dah sakit hati ( aku , sofea, el ) . kitaorg tak akan amek member tuh . Hihi, kitaorg pilih orang lain. AHAHA . Kitaorang , pakej . Amek satu , kena amek semua :3 Lepas tu kitaorang sistem auto , memang kitaorg akan sama group assignment klu buat assignment . Buat apa cari mereka yg tak buat kerja ? Ko yg sakit beb. 



Aku suka kurti ni , tak tau kenapa . Aku suka style yg minimalist dan simple je ,asalkan nampak feminin. I loikeeee . 

Ok, thanks fr reading xoxo

No comments: