Tuesday, May 10, 2016

Haluuuuu

NEXT TIME NURUL HIDAYAH , GI TGK TUTORIAL SENDIRI BEFORE GOOGLE ! 

Haaaa, nampak marah tuh . Sebab marah dgn diri sendiri y.y . Cerita dia smlm aku saja godek godek coding , aku ingat nak buat menu tab yg mcm minimalist template , sll nampak cantik, and classy . So saja nak try .... 

Aku ni mudah terpengaruh tau , kiranya kalau ramai org pakai minimalist , aku pun nak pakai minimalist , tapi rupanya rupanya , minimalist bukan hati aku .Aku tak gemar sgt dengan always black and white, mcm wheres the fun ?! So aku pun add up color sikit kat blog aku . 

Ini rasanya color yg sgt carca marba ni . Sbb basically , theme color utk template ni , pink purple , well imma girl kot , so smlm mcm nak buat greeny sikit , so carilah bg yg mint mint sikit, and dpt yg mint pink, bila letak kat blog , eh lawoo pulak . 

Aku ni  mmg tak boleh lari dr theme yg nampak girl girl , mesti ada ilusi gegewls . I tak matured sikit kalau bab design blog ni, and paling suka washed denim -______________________- . Sebab bagi aku washed denim senang , dan nice walaupun kadang kadang suka jugak tgk blogskin, tp itulah i ni bukan anak dara yg suka coding blog jee, I got another things to do ha ha ha ( gelak sikit sikit )

Ini pun actually aku tengah exam , tapi curi masa sikit sbb rasanya mcm nak start fokus dgn content blog dan writings . I think writing are my passion but tak lah frequently , dulu aku tulis bila perlu , so sekarang ni aku ingat , nak rajin. Nak buat post 3-4 kali seminggu , baru best :)

Sebab skrg banyak sgt attraction selain blogging kan, tapi aku igt nak fokus jgk kat blog , even blog bukan first medium yg org cari , tapi bila ko google, blog yg first result. So banyak sangat plan aku utk blog, aku busy sangat tahun ni dr sebelum sebelum ni . 

Bidang yg aku join skrg pun bukan setakat business , aku tengah cuba macam macam cabang utk tgk yg mana kena dgn diri sendiri . Bagi aku life aku skrg seronok dr tahun tahun sebelum ni, I got so many things to do, to explore ! Serius, utk korang yg takut takut nak cuba sesuatu yg baru , please ubah mindset , insyaallah ! 

Nanti aku akan cuba post selalu ya , korang blh lah suggest kat aku , apa yg korg nak aku post huhu 

No comments: