Sunday, May 15, 2016

Komitmen

bunny, funny, and lol image

Assalammualaikum uolls . 

Baru baru ni baru aku dapat rasa buat apa yg aku suka . Walaupun kadang kadang letih , kadang kadang kecewa , kadang kadang penat otak nak perah idea, tapi aku enjoy . Thats what we call passion. 

Aku enjoy kehidupan part time + full time student aku . Dulu aku kerja KFC , aku penat , aku letih , dan nothing. Dapat lah duit sikit sikit , tapi maybe bukan passion aku , aku rasa mcm tak worth . Yelah penat kau hanya utk xx.xx je sejam . Tak worth .

So sejak aku berjinak jinak dgn perniagaan , real money business , aku jadi mcm aku akan buat sbb aku minat . Same goes to bidang property , aku suka je bidang tuh . Tapi aku ada limit utk property which is transport . Kadang kadang weekend aku tak dapat nak join roadshow sbb aku ada event , ada exam lah , apa lah cuci bendang lah, gosok bontot lembu lah eh.

Bila aku rasa aku ada limit dlm bidang property , aku cuba benda lain . Aku saja je cuba sbnrnya , sbnrnya aku ni suka mencuba. Jenis aku , jangan mati tidak mencuba , biar kecewa kerana gagal , jgn kecewa kerana tak cuba. Haaaa , nampak poyo tapi itulah aku . Aku tak kisah tentang gagal , yg aku kisah aku tak cuba . Kalau tak cuba , tak tau . Kalau cuba , at least aku dah rasa . 

Sekarang komitmen aku banyak sangat , sangat banyak . Malam selalunya aku akan spend dalam 1-2 jam buat copywriting utk 2 hari ( DEXANDRA & PERLAKING ) , i kena adil sbb dah poligami , so sekali buat biar dua dua sekali . Nak perah otak lg buat copywriting ,cari gambar yg lawa lg , nak snap pic lagi , tiring but so fun ! 

Dan sekarang ni aku tambah satu komitmen lagi , which is blogging ! Heheh . Aku nak aktif balik jd blogger , so aku kena adil terhadap PERLAKING , DEXANDRA & BLOG . Blog ni tak susah sgt , mmg nadi aku kan . Cumanyaaaaaaaaaaaa nak menulis tuh haaa take time sikit . Dasar pemalaih punya manusia . Hoho 

Aku kena konsisten post kat fb pages & personal ( 5x sehari ) , dan cuba utk post entry kat blog 2x sehari . Aku cubaa , aku cubaaaa . Mai doakan dan aminkan cepat :D

Thanks fr reading xoxo

No comments: