Saturday, May 14, 2016

[ MOVIE REVIEW ] - BAJRANGI BHAIJAAN

Assalammualaikum uolls .

Hari ni aku nak review sikit pasal movie yg aku dah tengok dan terkesan di dalam hatiku yg paling dalam . Sedih weh cerita ni . sedih gila T.T


Aku tak adalah hardcore sangat movie hindustan , sbb sekarang cerita hindustan tak best . Pilih pilih jugak lah nak tgk movie , cerita paling mengarut pernah aku tengok Dhoom 3 . Walaupun movie ni mempertaruhkan Aamir Khan yg cute , tapi jalan cerita dia sgt ke laut , tapi lagu lagu dia best . Thumbs up !

Bajrangi Bhaijaan ni aku nk tgk lepas viral psl baik tengok cerita ni dr Dilwale, so ketika itu jugak , aku google utk download ! Hihi, tapi aku adalah sejenis manusia yg tak blh tgk movie sorang sorang , kalau tgk sorang sorang ,either asik pause atau pun aku akan hentikan setengah jalan . Nasib cerita mengarit garit hati aku . 

Cerita ni based dr tontonan aku , mengisahkan pasal si Salman ni orang India yg ada racist dgn org Islam di area sana. Budak kecik ni bisu , dr Kashmir kalau tak silap aku , mak ayah dia pergi bandar utk rawat anak dia , sekali masa naik train , budak tu turun train sbb terpikat tgk kambing rasanya . Itulah saatnya dia kena tinggal, sedih jugak masa tuh . Sebab budak tu tak ada suara kan , nak jerit .

So disinilah permulaannya , Salman nak tolong budak ni , dgn pelbagai dugaan dan kesian masa budak tu hampir terjual dkt sindiket , so saat tu lah Salman ni tekad utk hantar budak ni ke Pakistan . Sedih sangat cerita ni , moral values dia sangat tinggi . There is kindness in peoples . Aku rasa semua orang yg tgk movie ni akan hampir menitiskan air mata masa Salman ni kena pukul , dan budak ni lari panggil mak dia dan waktu tiba tiba nak htr Salman ke sempadan , suara budak tu akhirnya keluar .

Sedih sangat cerita ni dan moral values sangat tinggi . Korang yg rasa tak ada moral values , bawak bawak lah menginsafkan diri dgn muhasabah diri sendiri dgn tonton cerita ni . Dah lama tak tgk Salman berlakon watak manusia helokk , hehe . Aku dah lama tak tgk movie hindustan , sbb mengarut dgn seksi kau bukan main . Menyampah , mana filem hindustan yg penuh dgn love, and famili ?

I miss something like Yaaden , Kabhi Kushi Kabhi Gham , Dil Hai Tumhara , Chal Mere Bhai :( . Dah tak ada dah movie famili theme ... yg blh buat ko menangis teresak esak . 

Thanks fr reading xoxo 

No comments: