Thursday, May 12, 2016

New baby girl : HP !

now playing : https://www.youtube.com/watch?v=pTbv0D4Ksw0 . Ahhh asik dengar lagi hindustan jeee ni T.T

Assalammualaikum korang ! Aku pakai laptop Asus aku sejak upper 6 , bagi aku Asus power ! Dah nak dekat 4 tahun baru dia buat perangai , screen rosak lah, charger rosak lah , dan processor start slow . Tapi bagi aku Asus banyak sangat berjasa dgn aku , dia tak buat perangai pun , ai just gedik nak tukar lappy baru kononnya teknologi kan dah up , so I pun kena up lahh . Hiks 

So dr awal tahun lah aku start survey laptop , awalnya nak ambil dr famili Asus jugak , sbb bagi aku Asus sgt elok , aku minat dengan Asus Zenbook. sbb nipis dan ringan sbb nak acah acah MacBook kononnnnn . Sekali tak brp nak mampoooo , sbb Zenbook almost 3k ha ha ha ha ha h

Aku ni kalau pilih laptop , actually asal lawoo je , perempuan kan t.t . Kisah apa aku pasal dia punya specs ke apa ke, asalkan ko warna pink , ko comey  , ko berjaya menambat hati akuuu . Haaaaa gittewwww . Padahal orang kena cari yang elok , yg tahan lama , yg boleh guna sampai kiamat ehh . Tapi masa aku survey dulu , ada jugak plan nak amek Sony Voir sbb aku minat dr tingkatan lg , sekali Sony Voir dah stop production , lepas tuh aku minat jugak Dell . Aku usha Dell , mmg lah specs dia semua elok , tapi design dia old school sangat . Ai kenot lah , old school old school ni , tak lawooo . Huhuu

So masa aku gi PAS , awalnya nak usha jee, tapi terletak deposit pulak , dan teramek esoknyaaaa pulakkk . HAHAHHA , sesuatu sangat tau . Banyak pilihan masa tuh , ada je bawah RM1500 , tapi kakak aku ni demand sikit , dia kata belilah elok sikit , blh pakai lama ., kan aku dah cakap , aku ni asalkan nampak lawoo je aku on je hihi . 

Tu yg lepas di usah usha , di ngorat ngorat aku jumpa yg berkenan di hati , iaitu HP 14 AC150TX . Ikutkan hati aku , kriteria aku nk beli laptop kali ini , ialah ringan , nipis , saiz 13, tak ada cd rom . Sebab senang nk bawak g kelas, tak berat . Tapi dapat saiz 14, nipis & ada cd rom . Okeylah tu kann . Nanti da kerja aku beli lah MacBook terus . HAHAHAHAA 


Kakak aku kata amek yg ni sbb i5 , 4GB dan hard disk 1 teraa . Yeayy boleh isi movie bebanyakk . Haaaa , inilahh laptop beruu sayaaaa , he is so sexahhhhhhh , because all black and its matte . Aku suka kot nampak woww , awak nak kemanaaa ?


Nantii aku update post lain pulak utk experience and so on . Haaaa , kang pepanjang tak ada siapa nak baca. Anywayy , wish me luck fr exam k ! I'm in my exam week . and kalau nak tanya apa apa regarding to MSU , feel free to pm or tweet me occay . 

XOXO

No comments: