Wednesday, May 11, 2016

New Favvs : Argan Oil

Assalammualaikum korang !
Hai hari ni nak share sikit psl my new fav or maybe boleh panggil addiction kot , hihi . Sekarang kan banyak sangat produk di pasaran sampai kau pisang , manalah yg nak di pilih yg mungkin bersesuaian dgn diri sendiri . 

Tapi sejak akhir akhir ni produk berasaskan argan oil semakin mendapat tempat di kalangan masyarakat , ehems nak buat karangan utk siapa ni kak ? HAAA , yg paling penting argan oil sangat mengambil hati saya yg paling dalam . Kiranya apa sahaja produk yg aku nampak ada element argan oil, aku terus amek ! HAA , i dont fikir panjang you know. 

Kiranya level argan oil ni mcm olive oil, orang sebut olive oil je da terus rasa okay kan, sekarang ni argan oil lah . Tapi argan oil bukan utk makan, argan oil utk badan, penjagaan badan . Ada argan oil utk muka, ada utk rambut , utk kulit dan juga lain lain . 


Macam aku , aku pakai argan oil utk muka dan rambut . Sukaaa , dia punya kesan marvellous , so sejak produk pertama aku yg ada argan oil, aku mula lah cari produk lain yg berasakan argan oil . 

Produk pertama aku yg ada argan oil adalah serum rambut ! Serum LUCIDO-L Japan Argan Rich Oil EX Hair Treatment Oil (RM29.90). Serum ni bagus dan elok sangat , bagi aku lah . Bila ko apply serum ni kat rambut , rasa rambut ko supple dan volume , and also lah lembut . PLUS , sangat wangiii ! Bau berries , and so soothing ! 


Produk kedua aku y ada argan oil haruslah utk muka uolls , iaitu Mora Essential Argan Oil dr Mira Filzah (dlm RM65 kot , lupa) . HAHAHHA , sebab nk cari moisturiser utk muka masa tuh , so alang alang MSU ada buat carnival , aku beli lah sekali . Aku ada jugak lah keinginan kot pakai malam tadi , paginya dah ploles mcm Mira Filzah, malangnyaa dok. Tapi aku rasa sangat okay lah bila pakai serum ni , tambah pulak aku makan PERLAKING kan , so alhamdulillah , nampak helok lah dr 2 tahun lepas hiks .


Last but not least , aku tengah nak cari shampoo sebenarnya , so gi lah kat tempat tempat shampoo , keinginan hati nak beli CLEAR , lepas tu sekali terkerling satu shampoo ni , dengan label ada kandungan argan oil ! haaa , thats how I am , nampak je terus amek tau ! 

Its TRESemme Silky Smooth Shampoo ( RM21.90) ! :D . Pakai shampoo ni rasa mcmm baru keluar saloon ? Hahaha , over nauu tau . Biasa je lah pakai shampoo ni , so aku rasa mcm lembut je helaian helaian bulu rambut ni , sbb recently aku ada masalah rambut sikit . teheee


Produk produk kat atas blh beli any farmasi kecuali Mora Essential , kena cari kat insta lewls . Hee , happy days :D All pics are credit to google bcs Imma too lazy to snap my own things zzz

No comments: