Thursday, June 2, 2016

Favourite online shop !

Assalammualaikum uolls . 


Hai semua orang ! Aku pernah update kan pasal favourite website aku utk shopping . Okay hari ni aku nak payung korang instashop/websites yang bagi aku best dan servis tip top , aku mmg dah lama nak share tempat tempat aku beli barang yg aku suka gila servis dia  ! 

Aku jenis customer yang mudah engaged dgn good service . A good service with a good products are always the best combo . Dan sebagai pulangan utk mereka , aku akan update kat facebook sebab aku mmg rajin post kat fb skrg psl servis diorang yg hebakk dan boleh dipercayai .

So kepada seller seller sekalian, pls have a good attitude to engage customer . Awal jual produk yg hot macam mana pun akan ke laut kalau tak gheti nak appreaciate customer atau tak ada servis yang bagus dan baik . So lets cekidauttt my favourite shop :D


exo, gif, and monster image


1. Brownies sedap ( instagram.com/marchiejanuary )

Aku dah lama teringin nak makan brownies tau masa tuh , so aku ada tau satu akaun yg jual brownies , tapi mahal dan besar sangat :') sbb aku nak makan utk aku sorang jeeee , so aku nak brownies yg cukup utk aku sorang je , nak byr smpi RM50 dah kenapaaaa -____________________-

So aku pun guna hashtag dkt insta , and aku jumpa insta ni . And dia jual saiz yg cukup sorang makan dgn harga yg affordable ! Yeayy , RM15 je dan sangat sedap sedap sedap , highly recommend beb . Aku COD kat MSU jeee , hehe . Ni pun salah satu bestnya study kat MSU , senang je cari barang :p



2. Skincare Furaiha ( Nadia Zara )

Masa tu aku dah habis cleanser tau . Aku mmg aim kalau habis cleanser aku , aku nak guna Furaiha skincare . Aku comment kat gambar Furaiha skincare dalam fb Syarifah Furaiha ( owner Furaiha ), semua pm aku , semua tempat COD shah alam . Masa tu aku nak balik desperate , and tak ada sorang pun yg boleh COD sabun Furaiha dkt aku sblm 2ptg , hanya Nad ni je sungguh sungguh cakap insyaallah boleh , dia tukar dgn partner dia . Dan yg paling best , aku beli sabun je wehh , sabun je , bukan satu set , dapat freegift  . Aku mmg tersentuh dan terharu sangat dgn servis dia . 

3.  Efa Perfume House ( https://twitter.com/NurIrfahanie )

Okay yg ni pun best . Salah satu sebab best dia , perfume dia murah dan ori . Bila lagi nak rasa perfume ori kan ? Nak tunggu duit kepok kepok entah bila , so beli lah yg murah murah . Aku beli pocket spray perfume . Murah pun murah , wangi pun wangi , servis pun best . Bagi aku servis are everything , thats how ko engaged cust , thats how akan ada repeated customer . 




Okay sekian. Buat masa ni mereka mereka ni sahaja yg mampu menyentuh hati aku sbg seorang customer . So korang kalau nak beli boleh lah beli dgn diorang ,servis mesra terok ! I loikkeeee , eh ada satu lagi lahhh , servis dia ni pun best . Haaa try addd >> HIHIHIHIHI <<<

Thanks fr reading xoxo . Oh ni bukan sponsor post okay , ini post seikhlas hati dgn niat semoga rezeki mereka semakin murah :)


No comments: