Thursday, June 2, 2016

Kat mana nak beli produk Korea yg trusted dan diyakiniii . Hoyeahhhh

Assalammualaikum uolls . 


Aku pernah share favourite site , favourite online shop aku kan ? Semalam aku share pasal favourite online shop aku , which is personal , bukan e commerce yg bersistem kan ? So hari ni aku nak share the vass vasss vass website yg buat taik hidung korang terkeluar . Hikhik . Ok sebelum tuh , FAV SITE I , FAV SITE II , baca dulu kot korang tengah cari cari benda yg best best kan ?

Aku ni kan jenis pattern malas nak gi mall kalau tak ada benda nak beli . Aku tak suka window shopping , aku suka shopping betui betui hahah , So kena make sure ada duit lah babe , kalau tak ada meloponggg dan tak suka dera hati dan perasaan . AHAHHA , gittewww . So entry ini untuk membantu related words "kat mana nak beli skincare korea" , "skincare korea murah" , "produk korea original", "how to be flawless" dan lain lain . 

1. HERMO.MY ( https://www.hermo.my/ )

Hermo ni aku jumpa dr fb ads , tiba tiba terpampang depan mata , so aku pun klik , sementelah internet rumah aku sangat laju . Hihi . Hermo ni best , produk kecantikan dr Korea semua ada kat sini , dan paling best its original dan selalu ada hot deals ! Murah murah , dan affordable jugak lah . I loikeee . 


Ini deals hari tu yg aku peh peh peh peh , murah sangat . Aloe vera gel kalau kat store mahal tau , dan selalunya store tak ada promo bundle mcm ni . Aku suka pakai aloe vera ni , aloe vera ni function dia utk hydrated kan kulit kita . Sbb aku tak pakai krim malam  , aku kalau malam pki aloe vera , dan argan oil je . Aku rasa okay je rutin aku ni , aku yg penting jaga kulit muka . Glow tk glow blkg kira , ops kan ada PERLAKING .

2. PULSE ( http://pulse.com.my/ )

Website PULSE ni aku baru je discover . Produk produk dia tak lah Korea sangat , tapi more to product luar yg bukan tak boleh dipercayai . Sort of Japan or maybe , nearest country punya produk . Tapi pulse ni mesti malaysia punya , sbb domain dia . Atau ini subsidiaries , hahaha . Sebab aku tak beli lg apa apa , so aku tak boleh nak cerita banyak . Tapi diaaa banyak makeup tau ! 

3. ALTHEA ( https://my.althea.kr/ )

Dari hang dok scroll insta nk beli produk Korea , baik korang gi website yg mcm Hermo , Althea ni . Mostly insta seller ni suka mark up , dan product diaorang bukan tulen pun, sesetengah jeee ya anak anak . Bukan semua . Althea ni aku selalu jugak usha , mcm Hermo .Jenis bukak jugak utk cuci mata . HAHAHA , aku ni jenis suka beli barang barang mcm ni , utk kebersihan dan kepuasan diri sendiri :)

Althea & Hermo ni lebih kurang je produk dia , masing masing ada pro and cons , kalau Pulse, produk dia agak berlainan sikit , bukan dr Thailand , bukan dr Korea heheh . So tu je sharing aku pepagi butaaaa ni . 

Thanks fr reading xoxo , was thinking to up entry related to types of skin dan jenis produk apa yg sesuaiii . 




No comments: