Wednesday, August 24, 2016

Betul ke tukar2 skincare boleh rosakkan kulit?

Assalammualaikum . Hai korang .

Pagi tadi , and dah hampir dua minggu pakai Hada Labo . 



Berdasarkan tajuk di atas , apa yg korang rasa ? Adakah korang mengiakan atau menidakkan statement di atas ?

Adakah fenomena tukar skincare blh membuatkan kulit breakouts ?  Betul ke ? 

Bagi aku , yang SERING tukar skincare , perkara ini adalah tidak benar . Aku bukan nak berlagak, cuma aku nk ckp yg buat masa ini aku tidak breakout kerana tukar2 skincare . Aku ni countless kot tukar skincare , paling lama pernah aku pakai utk satu produk tu adalah dlm 6 bulan . Yang lain, dalam 2-3 bulan je , lepas tu tukar . 

Kenapa tukar ? Tak elok ke ?

Sebab aku bosan HAHAHAHAHAHAHAH . Aku suka pakai produk kecantikan , walaupun aku tak lawo lawo lagi . Aku suka tgk kesan dia , name it semua aku dah guna . Clinelle , Bio Essence, Garnier Light , Sakura , hm apa lg eh , Furaiha and before tu ada pakai lain lg , aku suka pki trial kit . Hihi . 

Memang tak pernah breakout ke ?

Buat masa ni belum lg , so I came with conclusion that , as long as your product is fine , nothing to worries . And aku baru tukar dr Naive ke Hada Labo . Aku tak boleh lah lama2 dgn satu produk , bosan . Walaupun produk tu helok . 

Nanti aku akan buat cara jaga muka dan kenapa kulit muka kita blh breakouts , orait ? 


Belanja gambar lama satu ! HAHAHAHA 

Siapa nak saya share tips jaga kulit muka ? Komen tau ! 

1 comment:

Ezy Loy said...

saye pon sllu tukar skincare..
sebelum guna skincare lain, saye xpkai pape kat muke selama 2mggu.. konon nk restkan kulit muka la.. hihikk
stakat ni alhamdulillah.. xde jd pape kat muke.. =)
lps ni nk try jugak hadalabo.. nmpk mcm best..
skrg pkai bio essence..