Thursday, September 8, 2016

Apa korang buat kalau korang down ?

Assalammualaikum uolls . 


Mood blogging nampaknya mcm dah kembali yang tak tau sampai bila . Aku kalau dah datang mood nak blog , kalau boleh hari hari nak blog . Cuba kalau datang angin monsoon tuh , ha berbulan di biarkan . Recently ni aku asyik cerita pasal beauty tips je , rasa mcm mana private post aku di dalam blog terindah ni ?!!! Ha gittew .

Ada orang suka shopping bila down , tu sebab diorang berduit . Ada orang suka berspa-spa an , tu pun sebab mereka berduit . Bila tengok biodata dulu dulu , ha kat part hobi tu mcm telan air liur , HOBI : SHOPPING. Wah curlass kau . Ko yang tak berduit pn rasa mcm kagum , uish kayanya ko , uish uish lantas kau pun kagum . 

So korang kalau bosan atau down korang buat apa ?

Kalau aku , aku suka sangat , sukaaa sangat tolak troli masuk pasaraya , atau farmasi atau kedai kedai mcm daiso atau DIY . Lepas tu tengok barang dapur, ya Allah  . Kan aku dah cakap , aku skrg mak mak sgt weh . Walaupun tak beli , aku suka amek troli lepas tu lalu satu lorong demi satu lorong , amek apa yg ko nak , lepas tu ko letak balik sbb rasa tak penting :/

Displaying IMG_0745.JPG
Barang sikit je pun :"(

Siapa ada habit mcm aku weh ? :''''((

Masa Aeon tak ada dulu, aku selalu pergi Tesco . Aku sorong troli tuh , tengok pinggan mangkuk , periuk belanga and wish to have it padahal hang dok rumah sewa je , tk payah beriya sangat . Lantas aku pun tak beli . Aku suka .. barang dapur aku satu colour je . Set sudu aku , satu corak je , dari sudu ke garfu ke chopstick . Sekarang ni tengah otw nak collect set makan pulak , pinggan , mangkuk sup etc . 

Lepas tu sekarang dah ada Aeon , aku suka cuci mata kat pasaraya dia . Aku sorong lah troli tu tengok kambing ( btw Aeon klu weekend murah tau ) , sayur sayuran , selalunya aku akan beli barang masak seminggu , klu aku plan nak masak lah . Selalu aku dah set dah , okay minggu ni masak tom yam . Maka seminggu tu lah aku masak tom yam , kalau plan nak makan grill , aku beli kambing marinate , agak agak cukup utk seminggu . Selalunya mcm tu lah . Aku kalau mak ayah aku bg duit , setengah aku simpan ( utk perkara lain atau emergency ), setengah lg aku beli barang dapur . 

Displaying IMG_0846.JPG

Sekarang aku suka betul gi Aeon kalau weekend tau . Dah lah murah , lepas tu baru baru ini aku br perasan diorang ada set ready to cook . Haa senang , maksud ready to cook tuh , bahan bahan dah siap , ko tgl masuk kan je . Mcm hari tu aku br nampak set tom yam . Aku punya heaven Tuhan je tau , sebab senang dan mudah dan tak payah lah ko beli bahan bahan dia sebanyak banyak nya . Hari tu weekend , aku beli barang basah dalam nak dekat RM55 lah , dapat barang masak seminggu ! Heaven tak heaven , heaven jugak lah sbb sedap sedap pun sedap . Hihi


Kadang kadang tu jalan bukan beli pun , sekadar nak hilangkan stress dengan tengok barang dapur , weh aku kalau kahwin dari laki aku ada chocolate bar akan ada kacang buncis je tinggal . Hari hari dok suap makan je  T.T . Dia kan semakin ko berusia , semakin ko nak belajar masak . Adik adik aku kalau aku memasak , tak cukup cukup . HAHAHAHA . Yelah org jarang jarang masak , bila masak pedapowww ! 

Lepas tu kan aku suka release stress kat farmasi kat bahagian skincare . Ha , sbb tu aku suka up benda benda mcm ni . Aku suka tengok satu satu , lepas tu google , lepas tu decide nak pakai ke tak . Aku suka window shopping benda benda mcm ni , yg utk beauty . Kalau baju baju ni i tak minat sgt , i beli terus . Ai tak main window window HAHA 

Lepas tu kan aku suka window shopping dekat HERMO dgn LAZADA . Ini dua fav thing lah , kalau Lazada aku suka tengok barang dapur ke barang rumah ke , kalau Hermo ofcourse lah skincare dgn makeup . Aduh wanita sungguh saya ni tauu ... 

Sneak peak new peel off mask . Nanti nurul review k , baru guna sekali .

Ok why not korang share apa yang korang suka buat jugak kalau bosan atau down ? Up an entry and tinggalkan link ! Nanti nurul singgah baca . Weee 

Tata 


2 comments:

YieN said...

Unik tu hilangkan stress dgn tgk brg dapur, hehe..! Kite kalau stress layan je cite korea :P

Nurul Hidayah said...

hahah kita cem mak mak kan ? :'3