Friday, September 2, 2016

Cara Jaga Muka Yang Betul

Assalammualaikum uolls ! 


Okay hari ni nurul free sangat  , bukan hari ni sebenarnya , minggu ni mmg free teruk . HAHAHAH , mmg bersenggang2 je kat rumah . Job assignment pun tak ada , nurul rasa maybe sbb sem semua nak habis kot , so orang tak datang cari . Its okay , ada rezeki nanti ada lah . nurul okay je . Hehe

So hari ni nurul nak share dgn korang , cara cara jaga muka dengan elok dan baik ! sebenarnya penjagaan atau cara kita jaga muka adalah root atau akar kepada kulit yg baik tau . bukan semata mata berharap dengan produk produk yang mahal . jaga muka , jaga kebersihan . itu paling penting . 


Sebelum apa apa marilah kita tepekkan muka kita dulu , sebenarnya ramai lagi yg mesej nurul tanya , kesan makan perlaking . Yelah , nurul dah stop jual perlaking , so dah tak buat soft selling . hihi . Tapi tak pe , nanti nurul akan up entry penutup untuk perlaking , so entry tu akan merangkumi semua dan penjelasan nurul stop jual perlaking jugak ok, no worries :)

So lets cekidauttt cara jaga muka yang betul ! 

Tuala muka 
Nak tanyaaa ni korang kalau dah habis cuci muka , lap muka pakai apa ? Jangan cakap pakai tuala badan ! Sebenarnya nurul dulu pakai tuala badan je , tapi bila sekarang dah pakai tuala muka sendiri , nurul rasa lebih bersih dan hygiene . Lepas tu skrg rasa geli pulak kalau nk lap muka pakai tuala badan , rela pakai tisu . Hihi. Nurul beli tuala muka kat daiso je , yang apa eh nama dia , RM5.30 je . 

Berus muka 
Berus muka ni akan bring your skin to another level tau ! Kesan dia sangat sangat sangat superb ! Nurul masa awal awal pakai berus muka ni , nurul beli kat daiso je , rm5.30 . beli tang murah murah je , beli yang murah pun , rasa clear je muka tau . Hidung ni rasa mcm cermin , ha bukan pasal berminyak , sebab bersih . 

Image result for daiso malaysia products FACE WASHING BRUSH

Nurul punya lebih kurang mcm ni lah , sbb tertinggal kat nilai , so nurul google je , credit to righful owner . Nak beli baru , baik beli yg mesin terus , harga RM10 something je kat DIY . Hehe

Nurul klu benda2 mcm ni nurul sll suggest kat kakak , beli lah , beli lah . Nurul sll suruh kakak jaga diri sendiri, sbb kat area rumah nurul tak ada daiso , kitaorg cari kt diy je . So kakak beli yang mesin , yang pakai bateri . Lg best weh ! Sedap gila muka rasa , nurul suka tenyeh kat hidung HAHAHAHA



Tp tolong lah berbahagia sisthor sisthor sekalian , kat lazada pun ada ya . So korang blh lah beli kat lazada ya kalau malas sgt nak gerakkan bontot tuh , eh mcm ckp psl diri sendiri je . HAHAHAH , blh guna promo code "NURUL CANTIK" . Alah gurau jeee , mana ada . Saya belum level mcm tu lg .

So itu cara jaga muka dr akar, yg external . Bukan menggunakan produk ke apa ke  , suppliment ke . Itu lain cerita , pakai berus muka ni bagus sbb dia akan urut muka kita secara circular , dan tuala muka tu supaya muka kita tak berjangkit dgn kuman atau bakteria . 

Korang try lah , ala cost utk jaga muka ni kurang dr RM20 je , termasuk berus mesin tuh . Kata nak cantik , nak lawo . Ha cari inisiatif , cari cara. Ok ?

Ok , nak entry pasal latest skincare nurul tak ? Entry pasal beauty kat blog nurul ni quite a hit tau :)

5 comments:

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

nice tips..klu akak suka buat toner guna ais kiub best...brus tu mmg nk bli..bile nth..haha

Nurul Hidayah said...

Kita tak guna lg ais kat muka , tp dia blh kecikkan pori pori kan ? Best tau pakai berus :)

Busyra Bt Takiyudin said...

tq info yang berguna. :)

Shesyira As said...

haritu ad jmpa tuala muka tu kat daiso.lembut gila.tp xbeli.biasa lap guna tisu je

YieN said...

Thanks 4 sharing.. Nak kene cari jugaq ni :)