Friday, September 16, 2016

Cerita pasal upah assignment

Assalammualaikum uolls  

Nurul minggu ni cuti sem , so mmg tak dan lah nak up entry , you know lah i lifeless sikit kalau Nilai ni ha . So tak ada benda pun nak up . Tapi hari ni tiba tiba nak share mcm mana saya tentukan harga untuk job assignment yang saya buat . 

Alhamdulillah , permintaan untuk job assignment agak mengujakan  . Setiap minggu ada je job yang datang , boleh dikatakan non stop . Pernah sekali stop sekejap entah kenapa entah masa tuh , tak ada org pun assign, tak ada rezeki kot masa tuh .

Nak tau tak , mostly yg amek job dgn Nurul , cakap harga yang nurul bagi agak mampu milik dan tidak begitu mahal compared to others . Padahal nurul masa nak bg harga tuh , rasa mcm mahalnya harga aku T.T . Masa first time bg dulu, ya Allah nervousnya Tuhan saja yg tahu , sbb risau org comments ke condemn ke . Tp rupa rupanya , org suka je dgn harga Nurul :D


So hari ni nurul nak share mcm mana nurul set harga untuk job assignment nurul . Pertama nurul set harga berdasarkan tahap pendidikan, setiap tahap pendidikan ada harga minimum , contoh harga utk student degree RMXX, master pulak lain. Ha mcm tuh , itu harga minimum . Harga akan berubah kalau ;

  • banyak requirement ( citation, reference , and terlampau banyak sub-heading )
  • last minute . Harga standard kalau awak booking seminggu atau lebih dr tarikh submission . Kiranya bukan minggu submit , kalau last minute , mmg nurul up harga sbb kena potong line org lain , and korbankan waktu . 
  • Harga akan berubah mengikut level soalan juga . Kalau susah ( bkn dr course nurul ), atau too fussy . Tp selalunya nurul bg harga minimum je , jarang up . Kalau up , sbb last minute je . Ini serious . 
Konsep nurul buat job assignment adalah bantu part time students yang tak cukup masa , dan basis nurul adalah awak bantu saya , saya bantu awak . Ha, gittew . Sebab mostly ckp harga nurul affordable . 

Selain itu caj yang nurul berikan adalah berdasarkan kepenatan otak , kegunaan internet dan perah idea utk beri assignment yang bagus . Nurul jaga kualiti assignment nurul dgn nurul tak amek job assignment dr course atau uni yang sama , nurul tak nak ada kemiripan bentuk idea dalam assignment . Mmg buat tajuk lain, tapi nurul tak nak . Content kena unique . 

Nurul banyak belajar dr job assignment ni . Bukan semua orang puas hati dgn assignment nurul, nurul ada failure assignment jugak . Masa tu baru je start buat job assignment , so kita buat assignment cem biasa je , last last salah . Sebab ada plagiarism . Huhu . So kat situ nurul belajar , oh kita tak leh buat plagiat , kena tukar ayat , kena paraphrase . So since then, nurul mmg berikan assignment yg jujur , buat elok elok , cantik cantik. Nurul punya assignment dr table of content hingga reference . 

Kiranya client tu second client nurul untuk job assignment ni . Nurul mmg mintak maaf sgt kat dia , so sekarang nurul dah tau dah mcm mana nak buat assignment comel comel , cantik cantik , bagus bagus . Kenapa nurul amek deposit 50% dr total caj ? Sbb ada possibility client gone . Dan nurul tak suka delayed payment . Nurul pernah kena nurul dah siap awal2 , dah bg softcopy semua , last2 dua minggu lepas tu br dia bayar . Sedih gila T.T 

So sejak tuh konsep nurul, nurul dah siap , nurul akan bg screenshots, and suh client check , kalau okay dah cun , settle balance payment , baru nurul bg softcopy . Kalau nurul nak menipu , korang blh je guna social network nurul dr blog ni klu nak bt taik , kalau korang hilang ? Nurul nk cr kat mana? Bukannya masa awal awal assign assignment tuh , nurul mtk social network semua -.-

Ha begitu lah sedikit sebanyak penjelasan tentang job nurul ni . Korang kalau berminat nak tau progress job assignment nurul blh pergi sini ya , 


Ataupun just direct wsp nurul occay , +61073346402

Oh ya lupa nak bgth , course yang nurul mmg amek wo hesitation is 
  • Human resource
  • International business
  • Management 
  • And diploma's subject 
Yang lain boleh di-considerate based on the soalan . Btw nurul pernah buat assignment master , property , law and qc . So utk course lain , blh consider kalau nurul rasa nurul blh go dgn assignment tu . 

So much love , Nurul . 


No comments: