Friday, October 14, 2016

Korg mcm aku kee.... kena survey dulu ?

Assalammualaikum uolls ! 


Heheh , saja nak update pasal diri saya yang bukan seorang pembuat assignment . Nak tau tak , nurul kalau nak beli produk utk muka , nurul bukan jenis org yang terus beli . Nurul akan buat survey , survey yang memakan masa . Selalunya lebih dr sebulan . Kadang kadang tu mmg nak beli sgt , tp sentiasa pesan kat diri hold dulu , hold dulu . 

Sebab nurul akan sentiasa survey dari pelbagai sudut , antaranya dari store sendiri , dr online website and review . Aku rasa aku mcm tulis assignment je ni -.- . Contoh mcm hari tu .. nurul mmg survey nak beli body mist . Ingat nak beli body mist VS , sbb bau dia sedap kan. Lama nurul survey , dari bau , dari harga kat kedai, harga kat insta, harga fake dan macam macam lagi . Tp nurul terus tak beli bila ada satu benda yg buat nurul turn off, BAU VS COMMON SANGAT ! KAT MANA MANA PN BAU VS . 

So since then, nurul ckp ok dah tak payah survey psl VS , i dah tak suka . Tp pdhl sentiasa tgk insta yg jual tu .. hehe. Sebab nak beli VS , tapi bau common sangat . I tak nak lah sama bau dgn org lain , mana identiti i sbg pembuat assignment yg berjaya ? Ha gittew . Tapi entah sejak bila Bath and Body Works start mencuri perhatian . Tak tahu sejak bila, agaknya masa Kak Elly post psl BBW kot , entahlah aku pun lupa . So setiap kali aku gi mall yg ada BBW , aku mesti masuk . Bau dulu .. tapi as usual ai suka bau vanilla , so tak kisah lah yg lain tu wangi tang mana pun , aku suka bau vanilla jugak . HAHAHHA

So ada lah 2-3 kali masuk BBW , semata mata nak survey . Walaupun ada masa tu BBW ada offer , dan aku ada duit masa tuh , aku tak beli wehhh T.T . Masa tu 2 botol body mist , RM69 kot, yg kecik . Yang hat besar tu RM73 . Tp okeylah , 2botol - rm69 , blh mix . Tapi aku tak beli pun , sbb mcm aku ckp aku tak suka main beli .Aku takes time . Entahlah tak tau kenapa ... So after a few months , barulah aku beli body mist kat BBW tuh . Akhirnya ok . akhirnyaa . Bau dia sedap , rasa nak makan diri sendiri . 



Dia ada dua jenis , satu shimmer satu biasa . Aku beli biasa je , nak bershimmer nak buat apaaaa ... haa lepas tu kan wehh , aku dalam proses mencari bb cushion untuk digunakan harian . Aku ni ada sedikit typical judgement dgn local products, so aku tak survey pun local products, tp kadang kadang kan tersasar je tertengok bb cushion kak elly . HAHAH , i pembaca tegar blog kak elly ok . 

So dalam proses mncr bb cushion yg sesuai , aku sll tgk2 kat Hermo bcs i malas nak berjalan , dan aku ni jenis tak reti nak cari warna untuk kulit . Selalunya kakak aku pilih atau aku salah pilih ahahha . So jalan termudah utk aku survey yang sesuai utk kulit aku adalah dgn browse dan bertanya kpd instafamous yg mmpunyai kulit lebih kurang aku . HAHAHAH, aku banyak tgk insta Farisa Safrina dan Alia Azizan . Aku sll survey produk dr insta diorg , sbb aku tak pyh fikir byk2 , confirm ngam klu diorng ngam . Hiks .

Ada beberapa juga lah bb cushion yang aku short listed kan , dan bb cushion fame salah satu jugak . Barang local sepatutnya tk payah mahal mahal sgt bg aku , so bila cushion local yang mahal , nak dekat rm100 ni, terus aku pangkah . Bagi aku , mcm its not quite worth . Aku pernah jd dropship, so aku tau how its play . And final solution aku adalah , comment kat insta Alia Azizan tuhh ! And dia suggest  bb cushion Fame . Aku mcm ok, ON ! 



So esok juga aku beli , yg bestnya aku COD kat library MSU je weh . HAHAH , agen FAME kerja MSU . Makin mudah kerja aku ya uolls . Wehh aku ada byk benda nk cerita , tapi mcm panjang sgt jeeee . Ah gasaklah , aku dah lama tk cerita psl diri sendiri kat blog tercinta ni . Hiks , so aku pun beli lah bb cushion Fame dan add on FAME SMLC in Topaz . Colour autumn edition tuhh ... weh aku feel the vass ok . 


Kau tgk beza tak pakai dan tak pakai apa apa . Yg kat bawah tu dah pakai ya , terus riak muka jd berubah . Aku perasan pakai Topaz ni buat muka aku jd bold dan gawwang meow . Tapi bg aku best pakai bb cushion ni, dah lah affordable , wangi pulak tuh . Lip cream tu dgn bb cushion tu wangi, bau dia menyenangkan hati . So far aku suka ya bb cushion Fame ni , colour pun match je dgn kulit aku . Kawan aku siap dua tiga kali cakap , elok lah bedak tu dgn you , kena . Sampai dia hampir terpengaruh nak beli ya HAHAHAHHA

So lepas ni planning nak collect semua Fame punya lipstick ok . Aku skrg dalam proses memperbaiki diri aku spy tidak selekeh dan elok di pandang . Dulu aku selekeh kot , skrg bg aku , aku dah pandai kemas kemas dan berhias . Tak adalah hias mana , cumanya biar nampak kemas . Malulah umur dah berapa still selekeh . Gemuk dah satu hal, takkan nak selekeh jugak ? Ko tak tau ke , kalau gemuk ni semua jd tak helok ? 

Aku ada banyak sangat benda nak share , tapi selalu tak sempat sbb busy kot dgn kerja assignment , kadang kadang bila time close account , aku tak sangka, wahh banyak jugak income aku . Kira worth dgn effort dgn kerja aku .  Buat masa ni , belum ada yang complain assignment aku tak bagus ke hapeee , heyy btwww , saya ada update something kat blogpost SERVIS ASSIGNMENT ok . Go cekidautt ...


Oke lah . Kena edit assignment client ni . Bye bye 




No comments: