Thursday, October 20, 2016

Mcm mana nk dapatkan kerja yg smooth finishing ?

Assalammualaikum . 

Yaayyy or nayy ? Planning to buy shades for myself but tak tau what shapes would be good 


Subhanaallah . Serius tak sangka aku akan se-busy ini . Busy sampai tak sempat nak masak, main beli je . Busy sampai baju tak berlipat , busy sampat lewat malam baru housemate aku nampak aku bercakap . Tak sangka sangat tak sangka ... tiba tiba tadi housemate aku nampak aku lipat kain dia ckp , " banyak sangat ke kerja assignment akak ?" 

Ya Allah sisthorrr !  Hang tak tau betapa banyak dan hecticnya aku . Aku nak buat passport pun asik  tergendala je tau , sbb kekangan masa . Dengan assignment sendirinya lagi .. ini baru buat promotion kat blogspot je , belum lg dok promote sana sini . Aku mmg cerita psl job buat assignment dekat BLOG semata mata and twitter ofcourse . HAHAHA , fb tempat aku berniaga Prudential . 

Kiranya aku buat job assignment ni, kerja underground, not so much people know it . Kalau google dapat lah , kalau tak, tak dapat lah . Ha gittu , sbb konsepnya nak tolong orang je . Alhamdulillah , semakin ramai org yg repeat assign , dan memberikan skala kepuasan yang tinggi . Aku syukur . Cuma yeah , I'm not that perfectionist , ada yg tak bagus , dan tak betul juga . Dan aku berbangga dapat customer yg tak pernah fussy , syukran ! Terima kasih semua org :D . Nah lep <3

Ada satu minggu tu aku busy sangat sangat sangat , hari ni siap satu , malam siap satu, setiap hari dlm minggu tu aku ada dateline , sampai nak tidur tak lena dan terjaga2 aku dr tidur weh . Punya risau dan cuak . Dan Alhamdulillah , Allah make it ease . Within submission , aku berjaya submit assignment dgn cust pada waktu yg aku janjikan walaupun aku barai teghukk weh . 

So masa minggu aku busy tuh , aku ada aim , something like reward . Reward aku, reward simple simple je . Selalunya aku akan reward , siap assignment ni aku akan tgk Running Man , ataupun habis je assignment yg ini , aku nk browse Lazada, cuceyyy mata . Haaa , simple mcm tu je . Tp masa minggu yang super duper hectic tuh , aku buat reward yg lain dr lain . 

Kalau aku siapkan dua assignment nih , aku akan beli face care organik , iaitu face mist dan face scrub . Pricey jugaklah , tp worth utk aku yang berkerja keras minggu tu . Hang tak tau betapa busynya aku wehh , aku rasa kalau boleh aku demonstrate , aku dah kasi hang faham dah . Tp alhamdulillah lah . Segalanya berjalan dgn lancar . Jenis aku kalau tak siap assignment aku takkan tidur  , kalau aku dah target . Contoh , aku dah niat , aku nk siapkan assignment sekian sekian malam ni jugak, walaupun mengantuk mcm mana pun aku , I will go on . TILL FINISH . 

Yes , my mind work like that . Selagi tak siap, selagi tu lah tak tenang . Ha , aku mcm tu lah . Sebab tu aku berani jaminan kat cust aku , for sure siap sblm dateline tp tk janji siap awal , sbb believe in me, you're not only my cust . I have a queue okay , aku hanya akan add queue kalau dateline tk bertindih dan masih jauh . Walaupun ada yg dateline bertindih , aku akn siapkan awal lah , so in the end , aku tak sakit kepala . 


Ha ini lah reward aku tuh . Memang yg ni aku niat reward untuk hardworking me . Yg lain hanya add on shj . Sedap tau pakai benda ni . Face mist ni harum sangat , claypowder tu subhanallah works like wonder . Aku kan suka bauan yg ber-ros ros ni . So ini lah dia . Masa tu dapat , rasa mcm nak ckp kat dunia , aku dah siap kerja ! HAHAHAH . Pdhl benda ni normal je , dia lain tau kalau hang dah berniat dan tak berniat . Lain ~~


Haaa , yg kat atas ni lak unexpected shopping . Hee ~ aku dah cerita kan kat previous post . Hehe . btw korang , saya tak entertain job assignment submission on 20/11 - 30 /11 ya . Sebab ada class trip . So if korang nk assign assignment yg ada submission during that day , HARUSLAH assign awal ya utk dapatkan date dan slot . 

So ta daaa ~~~ eh btw , sat lg sy akan update testimoni dr cust eh . Stay tuned 


No comments: