Tuesday, October 4, 2016

Nak soksek pasal job assignment jap

Assalammualaikum . 


Hai awak ,  hari ni saja je nak cerita sikit sikit psl job assignment aku ni , sbb makin hari makin ramai pulak yg condemn iolss *flips hair . Tak ada lah condemn sgt , cumanya ada suara haluih cakap, rezeki halal ke tak ke , berkat ke tak ke . Tapi first of all , nak cakap caj assignment saya antara yg termurah ya , sbb dah try compare and contact org lain , and mostly ckp caj saya murah sgt . 

Kenapa caj saya murah ? Walaupun sebenarnya tak adalah murah sangat , sbb niat saya . Niat saya yang pertama masa nak bt assignment org adalah , nak cari duit tepi dan tolong orang . Kalau pun org ckp assignment ko ni patut lg mahal , kerja banyak tp ciput je ko caj , aku betulkan niat , niat aku nk bantu orang . 

Istilah bantu orang kat sini adalah , niat pertama aku bergelumang dgn job assignment ini adalah membantu student part time buat assignment , bukan full time , dalam ayat yg lain , aku nak bantu pelajar yg dewasa . Bukan aku tak bantu orang lain, tp ini kan aku kata niat aku . Ada beza bila ko buat kerja utk pelajar part time dan full time .

Pelajar part time mostly dah kerja , and tak ada problem dgn caj aku . And aku rasa belum ada yang nego pasal harga dgn aku , kadang kadang tu aku suh bank in depo je , dia byr full payment teruih . Senang , tak pyh ko dok msj mintak duit ko. Aku ada cust yg bukan main liat nak bayar balance payment tp masa nak assign tu bukan main nego harga . Aku nego harga kalau aku rasa assignment tu layak di nego- kan harga. Selalunya aku tak nego kalau last minute punya kerja .

Aku mmg agak strict utk kerja last minute . Contoh lusa nak submit , hari ni br mintak tolong aku . No negotiation and harga up sikit . Kenapa ? Aku kena korban kan waktu rehat aku , perah otak aku utk last minute punya job, you know hw stressful it is kan ? Mcm sekarang , pukul 3 pagi aku masih hadap laptop lagi , siapkan assignment org . Aku anggap tu rezeki dan tak ada rungutan pun . 

Macam aku pernah ckp dulu , aku suka bt assignment , aku suka bt research , so aku enjoy buat assignment orang . Cumanya , aku jd ralat bila org ckp berkat ke duit ko, halal ke duit ko . Let me clear one thing , di bahagian mana rezeki job assignment ni jd tidak berkat ? Aku tolong orang , aku buat kerja , aku cr bahan , aku paraphrase , aku buat dr table of content sampai reference , harvard style lg weh . 

Aku tak rasa aku bt job assignment sambil lewa. Aku buat sungguh sungguh mcm itu assignment aku , sbb aku tak nak duit tu jd tak halal dan tidak berkat . Aku tak janjikan markah yg tinggi untuk assignment korang , tp percayalah yg aku buat sangat bersungguh sungguh . Dulu aku buat assignment based on website , skrg aku dah advance sikit . Aku hanya akan refer website bila aku tak jumpa journal/artikel/PDF yang berkaitan . 

Kenapa aku mintak depo dulu ? Sebab ada possibility aku takkan buat assignment korang kalau tak ada depo , sebab aku akan utamakan org yg da bg depo dulu , and the list is going down everyday . EVERYDAY . Hari hari ada je job assignment baru , bila dah bagi depo, senang aku susun kerja aku . Sbb ada je yg dateline hujung bulan , awal bulan aku dah siapkan. Sebab apa ? Sebab aku dah susun jadual aku nak siapkan kerja aku . Aku tak nak kelam kabut hujung bulan , lepas tu dateline kebanyakannya dekat dekat . Nak suh aku pecah otak ? HAHHAHA

Lagi satu , caj aku merangkumi apa ? Okay let me clear one thing . Aku start buat kerja assignment lepas bil internet rumah aku meningkat ( sbb org keluar ), alang alang bil internet aku dah mahal sangat , marilah aku utilize penggunaan internet tu semaksimum nya . Ha ini lah hasilnya , aku bt assignment orang . Selain itu , penggunaan elektrik dan paling penting , penggunaan otak aku dalam menghasilkan idea dan menyiapkan assignment korang . 

Itu je lah sok sek aku hari ni, sbb rasa mcm nak cerita . Akhirnya terluah jugak ! Terima kasih sudi dengar , and btw aku akan update terms and conds fr job assignment post aku .


Kalau nak assign, boleh direct whatsapp , Nurul - +60173346402

No comments: