HOME . FEEDBACK / TESTIMONI CLIENT . UPAH ASSIGNMENT . TUTORIAL .


DOING ASSIGNMENT IS MY PASSION , MY INTEREST . YES ALSO FOR MONEY , BUT 80% IS BECAUSE OF PASSION AND I NAK BANTU ORANG :) Believe it or not , saya suka sangat buat assignment . - 10TH JUNE 2018

Saturday, July 9, 2011

Tutorial : Types of border. * boleh apply kat mana mana *

Salam.Border ada dua jenis taw.Yang automatik dan manual.
Automatik.

Maksud Dyh kalau automatik, code dia memang dah siap, tak yah di edit lagi derr..Tapi attention sebelum gune coding border auto ni mesti tambah kod di bawah ni sebelum code jenis border nih.
    border: 2px solid #CC29A3;
2px : size * boleh tukar *
solid : bentuk luar border boleh tukar jugak.Scroll bawah sikit yer.
#CC29A3 : colour * puun boleh tukar *

#Example_A {
-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;


#Example_B {
-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;
}


#Example_C {
-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;
}


#Example_D {
-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;
}


#Example_E {
-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
}
 
#Example_F {
-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
}

So korang just copy dan applykan kat mana mana. * Apply mana mana jap lagi Dyh cerita.:)*
Manual 

 border-top: 2px solid #CC29A3;
    border-bottom: 2px dashed #CC29A3;
border-left: 2px dotted  #CC29A3;
border-right:2px dashed #CC29A3;
contoh

2px : size * boleh tukarr ( any number )*
Types of border manual :

contoh border manual

korang boleh tukar solid/dotted/dashed dengan
double/grooved/dotted/dashed/inset/outset/ridged

No comments: