HOME . FEEDBACK / TESTIMONI CLIENT . UPAH ASSIGNMENT . TUTORIAL .


DOING ASSIGNMENT IS MY PASSION , MY INTEREST . YES ALSO FOR MONEY , BUT 80% IS BECAUSE OF PASSION AND I NAK BANTU ORANG :) Believe it or not , saya suka sangat buat assignment . - 10TH JUNE 2018

Friday, December 16, 2011

Tutorial : Disabled right click with Alert.



Assalammualaikum
Hello peeps .Annyeong chinggue.Hari ni nak wat tutorial lagi, as usual tutorial nih dah ramai orang buat but as usual aku nih ha terkedek kedek nak bagi tuto tuk korang.Huhu, tak kesahlah, kalau rasa nak ikut, kalau tak nak takpe, sokay babes.:)

Log In | Design | Add a Gadget | HTML/Javascript | Pastekan code di bawah 
<script language=javascript>
<!-- http://www.hdyhdyh.blogspot.com -->
    var message = "Muahh, lets try whos better.";
    function rtclickcheck(keyp){ if (navigator.appName == "Netscape" && keyp.which == 3){    alert(message); return false; }
    if (navigator.appVersion.indexOf("MSIE") != -1 && event.button == 2) {    alert(message);     return false; } }
    document.onmousedown = rtclickcheck;
</script>

Okeyh bahagian yang aku boldkan tuh, boleh lah ditukar dengan ayat manja korang, jangan lupa membelai mesra readers korang.:) Have a nice night.

No comments: