Monday, December 26, 2011

Tutorial : Disabled right click without Alert.

omo, u r so cute.:)

Assalammualaikum

Lega rasenye bile dapat online gune google chrome, laju jer, alhamdulillah, okeyh hari ni sesaje lah aku nak bagi tutorial kat korang, hehe, takde kerje kann? Actually tuto ni dah ramai yang buat but aku kan masih insan yang dibelakang, haha, so tak payah bicara bebanyak.:)

LogIn | Design | Add a Gadget | HTML/Javascript

paste kan script kat bawah nih, 
<script type="text/javascript">
<!--
function clickIE() {if (document.all) {;return false;}}
function clickNS(e) {
if(document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) {
if (e.which==2||e.which==3) {alert(message);return false;}
}
}
if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;
}
else{
document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;
}
document.oncontextmenu=new Function("return false")
// -->
</script>

Lepas tuh save, then try lah, kalau tak jadi tell me kindly keyh, i tak eat u.my brother are more tempting, hehe.rawrr.. 

No comments: