Sunday, May 7, 2017

CARA BUAT ISI KANDUNGAN / TABLE OF CONTENT

Assalammualaikum . 


Hai . Hari ni saya nak share sbg individu yang menyediakan perkhidmatan assignment . Ada beberapa assignment dr cust yang menyuruh saya adjust / modify assignment daripada helper yang lain . Hasil yang tak kemas agak mengecewakan sebenarnya .

 Saya tak ckp sy perfect , ada je saya ni salah . Oleh itu , hari ni saya nak ajar buat TABLE OF CONTENT atau JADUAL ISI KANDUNGAN secara auto . Yang bukan kena tgk satu2 , masukkan muka surat . Bukan bukan .. 

Bagaimana rupa isi kandungan ? Kat bawah ini adalah rupa table of content . Ada orang letak table , masukkan muka surat sendiri . Apa lah yg suka sgt buat kerja susah . Huhu 



LANGKAH 1 

Tulis je macam biasa dulu . Selalunya saya akan Highlight kan perkataan yang ingin dijadikan heading atau subheading . Buat satu satu ya . 

Heading tu adalah INTRODUCTION , CONTENT , CONCLUSION DAN REFERENCE .  Macam kat bawah ni . 



LANGKAH 2

Lepas tu korang highligh kat perkataan INTRODUCTION , CONTENT , CONCLUSION DAN REFERENCE . Lepas tu , kan bahagian head microsoft words tu ada STYLES kan ? Macam kat bawah ni 


LANGKAH 3 

Lepas tu korang KLIK dekat HEADING 1. So dia akan jadi ber-style & ber-format mcm di bawah . 


LANGKAH 4

Untuk sub topik pulak , korang pakai Heading 2. Untuk nampakkan perbezaan dia , rujuk gambar 1 . Dah siap highlight semua , CARI REFERENCE dkt HEAD MICROSOFT WORD . Kalau tengok gambar atas , REFERENCE sebaris dengan HOME . KLIK SITU 


LANGKAH 5

So bila dah KLIK , tekan Table of Contents . Akan ada a few choices , so pilih yg mana nak . 



Bila dah select , dia akan auto keluar dekat page . Dan jadilah seperti di bawah ~~

LANGKAH 6

Selalunya saya kalau nak nampak kemas , saya akan buat LINE & SPACING PARAGRAPH : 1.5 . 

So tu je . Thanks ! Maaf kalau tak faham , blh whastapp kalau nak tanya . I have no problem to guide people yg nak bt assignment sendiri , tapi tak reti :D